Those dancing days


Ja visst gör det ont

Här sitter man alltså och skriver en diktanalys. Inte det roligaste, kan jag tala om för er. Ja visst gör det ont är väl ändå en av de finaste dikterna som finns, tycker ni inte? Jag är inget stort fan av diktier så där, men den är fin.
Och dansen börjar imorgon, tjoho! Jag har verkligen längtat efter den. Imorgon har vi halv hemstudiedag också, vilket betyder att vi bara har mentor och svenska. Sen får man ju en massa läxor att jobba med hemma, men det gör inte så mycket. Så imorgon kommer nog bli en ganska skön dag. Det får man hoppas
Och här är dikten. 
 

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
som skapar världen.




Taiwan, sommar 08.

Hello Beautiful

Tjohej! Idag ska jag på kräftskiva på gatan med Agnes. Det ska bli mycket trevligt!

Himmel, hav och ett läskigt träd



Denna bild ser nog en aning suddig och läskig ut, tycker jag. Men fint var det den kvällen på Gåseborg. Det var faktiskt riktigt mysigt, nu när jag tänker på det. När alla satt vid elden tillsammans på kvällen, eller när vi satt i vindskyddet och pratade med några trevliga personer. Fast efter ett tag jag väldigt trött så tillsammans med J och S gick vi till tältet och lyssnade på bra musik. i kväll ska jag inte göra så mycket, bara slappa, kolla på tv, lyssna på musik (!!) umgås med familjen.

Hemma

Hejsan hejsan, nu är jag tillbaka. Vi hade väldigt mysigt, men kallt och blött vad det verkligen. Det var rätt skönt att komma hem ta ett varmt bad lyssna på skivan som har kommit nu. Och som just nu ligger i min cd-spelare. Så bra. Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt och vila. Kram!

Snow white





I min trädgård hittade jag dem.


Something is missing

Idag kom ett paket hem till mig från cdon. Jag trodde såklart att det var skivan och boken jag hade beställt. och det var var också. Minus skivan. Den var tydligen slut på lager (Ojoj, många som gillar Jonas Brothers!) men nyss fick jag ett mail om att den kommer imorgon istället. Intresseklubben antecknar. Alltså, när jag kommer hem från Gåseborg på fredag kommer det förmodligen ligga en sprillans ny skiva på mitt skivbord. Toppen! 
Imorgon sticker vi som sagt till Gåseborg med hela arbetslaget. Sova i sexmannatält med bästa vännerna, det kommer bli så mysigt! 


Om du lyckas läsa är du duktig


Nytt



OOOH, jag är så glad! Titta bara på min fina layout! Agnes hade visst varit inne och fixat lite till, och när jag gick in på min blogg var den så himla gullig. Älskar den! Den är verkligen min stil, med blått och ipodlurarna och allt! TACK igen. 

JB

photo

Jag tror jag börjar falla för Jonas Brothers.

UPDATE: Och nu är albumet beställt från cdon tillsammans med boken En prinsessas dagbok 8. Det kommer bli super!

You're the best

Wi, TACKTACKTACK finaste bästa Agnes som har varit hos mig hela dagen och fixat med min blogg. Så nu, nu är den SÅ fin, tjoho! Kategorier har jag fixat också, äntligen. Jag tror att det blir superbra, Agnes skulle logga in på min blogg och trixa ännu mer med layouten, så den kanske ändras om några dagar igen. Det blir en lite surprise, men bara kul såklart!

Lalala

Nu sitter jag och lyssnar på en himla massa bra musik. Det finns så väldigt mycket bra låtar, eller hur? Jag bakade en äppelkaka idag också, äpplena i trädgården fick vara med i den. Det blev mycket gott med vaniljsås till.



Elias



Här har ni då min kusin Elias i ett nötskal. Lilla Max fick jag tyvärr ingen bra bild på, så honom får ni se någon annan dag! Men söt var han, så himla gullig alltså. Idag har jag inga speciella planer, jag får se om jag hittar på något kul. Hej så länge.

Another week



Den första veckan efter sommarlovet bjöd på allt från skolfoto, fula loggböcker och nya spanskagrupper till en blommig blus, jogging, stretching och en himla massa tjat om pulvermat och Gåseborg. Mycket trevligt. Imorgon ska jag antagligen ut och jogga en liten runda tillsammans med Julia, och på kvällen blir det träff med kusinerna Elias & Max på
Liiidingö. Nu ska jag skypa ner i sängen och hoppas på att drömma något sött. Godnatt! 

Aj

Jag har ont i mitt öra. Hjälp, vad kan det vara? Det började imorse, men jag trodde att det  skulle gå över, men nu sitter jag här och har fortfarande ont. Det liksom sticker till ibland... Aj.


Meg Cabot

Tjo. Har faktiskt inte specellt mycket att berätta om denna skoldag. Nästa vecka ska vi på någon slags klassresa till Gåseborg. Snyggate namnet, eller hur? Skolfoto hade vi visst, juste. Blir kul att se allas stela leenden sen när skolkatalogen kommer. Om typ ett år eller så, det tar ju himla lång tid. Efter skolan hade jag och Jossa pickpick. Mackor med stekt ägg, plommon (Som jossa tycker är stört gott!) och Caprisonne. Det var gott, fast sen började det regna på oss. Då gick vi hem.
Jag har lånat en bok av Julia, en engelsk bok. Hur duktig är jag inte på en skala? eller, egentligen är det faktiskt två i en! Hur smart som helst!




Mamma Mia!

Mamma Mia var jag på igår. Vilken bra film alltså. Så rolig fin bra och poppig man vill liksom bara hoppa runt och dansa och sjunga med i alla bra låtar och man blev så glad av den filmen den borde verkligen alla se. Som sagt, bra var den.
Skolan fortsatte som vanligt idag, vi har fått en engelskaläxa också. Vi ska tydligen ha nya skumma spanskagrupper efter vilken nivå man liggar på. Vi lekte en lek´på spanskan, och finaste Elinor vann en klubba som hade rest ända från Colombia. Eller Chile. Grattis grattis.


Nyttigt

Nu, mina damer och herrar - har jag stretchat! Jajjamensan, ni hörde inte fel. Jag ska nämligen börja att bli nyttig nu, såhär till skolstarten. Jag åt till och med gröt till frukost idag, och frukt också!

Flowered

Första skoldagen varade bara i ca en halvtimme. Lite lappar delades ut och vi fick information och ett himla dåligt schema. Sen åkte jag, Julia, Jossa och Sofia in till stan en stund. Blusen här under inhandlades på Gina för 199 kronor.
Trevligt, trevligt. Imorgon börjar vi 9 i allafall, och vi skulle tydligen ha något specialschema. Någon sa något om vattenkrig eller nåt sånt. Skumt.

  

Canon



Nu sitter jag här och trixar lite med Paint.NET som jag använder istället för Photoshop. Lite klurigt, men jag lär mig, hoppas jag. Kvällen innan skolan börjar är det också. Jag måste visst gå och lägga mig tidigt idag också.. Och ställa väckarklockan. Hej så länge. 
Notera att Canon-märket på kameran är spegelvänt! Nonac.

The last day of the summer

Sista sommarlovsdagen. Aah, det känns inte alls bra, bara så himla trist. Helt regnigt var det idag också, men jag var en stund med Julia i Vällingby. Sen gick vi hem till henne och kollade på gamla avsnitt av So you think you can dance. Bästa programmet alltså, enligt mig. Så typiskt att man fortfarande har skogsteve bara. Nu ska jag nog ta och packa min skolväska tills imorgon. Usch jag vill inte. Fast nian är ju ganska stort, störst på skolan blir vi imorgon! Kram!

Jag vill

Hej hej! Vi hade det verkligen jättemysigt i förrgår och igår. Idag blir nog dagen inte lika rolig, är jag rädd för.  Jossa, Sofia och Julia (Agnes är på släktparty i Småland) ska gå på The voice 08 i Kungsan idag. Och vad ska jag göra? Jo, jag ska vara hemma min syster och hennes kompis medan mamma & pappa roar sig med att gå på kräftskiva. Så jag kan inte följa med. Himla trist.


Vänner

Idag blir det till att sova över med mina fina vänner. Ska bli jättemysigt, har inte träffat Sofia på hela sommaren, det är sjukt längesen. Det kommer nog inte bli så mycket skrivet här på bloggen idag och imorgon, men håll ut! Nu ska jag njuta av de sista sommarlovsdagarna innan skolan börjar igen!


Clockwatching


Alla vänsterhäntas dag

Grattis till mig!


Tjeckien



En liten stad som vi åkte tåg till. Åh, fint det skulle vara att bo där vid blommorna.



Glass i stora lass. Notera även att Filippa käkar för fullt där i bakgrunden!




Jag och Filippa spela domino med mammas kusin Daniela.


 
Mer domino.



Kanske världens sötaste hund. Tina heter hon, och ägare är mamma andra kusin Jana.



Babis goda blåbärskakor.


Hemma

Nu är jag alltså hemma i Sverige igen. Tillbaka med å, ä, ö och utropstecken. (!) Det är faktiskt alltid lika sorgligt att säga hejdå till Babi. När hon står på balkongen och vinkar kan jag aldrig låta bli att lipa lite i baksätet på vägen till flygplatsen. Sorgligt, som sagt. Flyget var försenat och vi fick stå och vänta på väskorna i 45 minuter på Arlanda, så det blev rätt sent igår. Fast, det hindrade mig inte från att ta en liten shoppingrunda i stan idag! Skulle egentligen mött Jossa och Agnes där, men fick så himlans mycket skavsår - det började blöda! - så jag åkte hem i stället. Och ingen segling blev det heller, på grund av vädret. Trist, fast vi ska sova över imorgon. (Hos vem?)
Kanske bjuder på lite bilder från Tjeckien senare. Puss!

Sailing

Hoppas verkligen att seglingen blir av. Jag fick nyss ett sms av fina Agnes dar det stod att seglingen flyttas till fredag-lordag torsdag-fredag, om det blir av over huvudhaget. Det beror pa vadret, tror jag. Har ar det i alla fall ganska fint vader, lite molnigt men varmt. Idag kopte vi valdigt mycket gott godis som vi ska ta hem till Sverige och bjuda alla snalla pa. Eller ata upp sjalva. Idag aker vi hem ocksa, pa kvallen. Sa imorgon ar jag hemma i Sverige igen.
Det ar faktiskt lite halvtrist att blogga nar man inte kan lagga ut bilder. Men nar jag kommer hem kommer det ett helt gang med kort.
Kram.

Prag

Gardagen spenderades pa mamma farbrors landstalle med hela slakten samlad. Vi hade jattemysigt och grillade, lekte med hundar, fotade, spelade kort med mamma kusin Daniela pa en blandning av tjeckiska, svenska och engelska, at en massa. Trevligt, trevligt. 
Idag akte jag, Filippa och mamma in till Prag. Tyvarr hittade jag ingenting fint, vilken skandal alltsa. bara massa halvfina saker som jag var osaker pa, liksom. Sa det blev ingen shopping for mig. Imorgon kommer jag hem till regniga Sverige igen. Planet landar halv tolv pa natten...

Something

Det skulle vara kul med en ny blogg. Eller jag menar inte ny, utan ett nytt utseende pa den gamla. Jag ar himlans trott pa den jag har nu, men jag ar inte toppenbra pa layouter, headers och allt vad det heter. Jag ska nog rita lite nu, hur jag vill att den ska se ut. Fast problemet ar att jag inte vet hur jag ska gora den sen. Jobbigt lage. Jag far forsoka lara mig lite mer nan dag. Nar jag kommer hem eller nat.

Rosa nagellack

Nu har jag malat naglarna med nya rosa nagellacket vi kopte igar. Hm, det borjar visst bli en tradition att jag och Filippa koper nagellack nar vi at utomlands. Lite kul, kanske. Det far i alla fall mina fulafula naglar att se en procent battre ut.


Pannkakor

Idag stod Babi och lagade pannkakor till frukost nar jag vaknade. Sa himla gott var det ocksa. Vi gick till affaren och handlade ltie mat pa formiddagen, men annars har vi inte gjort sa mycket. Egentligen skulle vi akt till mammas farbrors sommarstuga och grillat, men det var inte sa jattefint vader, sa det blir nog imorgon i stallet. OS har det kollats pa en del idag ocksa, mest gymnastik. De ar varkligen sjukt bra, Filippa och jag sitter som fagelholkar och kollar.
Puss och Kram.

080808

Arets dag. 080808-dagen. Stockholmarnas dag, fast jag ar ju inte i Stockholm.
Men klart att jag ska kolla in OS-invigningen harifran. ¨
Och vet in, om man vill gora snabela har, trycker man alt 64. Skumt.


Cloudy

Nu haŕ jag precis atit varldens godaste Tjeckien-brod och druckit jordgubbsjuice till frukost. Idag ar det lite molnigt och inte lika varmt som de andra dagarna, men det gor inte sa mycket. Jag, mamma och Filippa ska aka tag till en liten stad som ligger har i narheten. Vi har varit dar forut, och det ar jattemysigt. Jag tror att det bara tar en kvart med tag, sa det ar bra. Igar var vi och badade vid poolen, fast det var fortfarande iskallt. Det fanns en vattenrutchkana som vi akte, och den var gratis. Det ar annat an vid Angbybadet, minsann, dar det kostar typ 10 kr per ak.
Hoppas det inte regnar allt for mycker pa er dar hemma i Sverige.

Forsta dagen

Hejsan. Nu ar jag i Tjeckien och det ar jattevarmt har. Tangentbordet ar sjukt jobbigt, jag hittar inte utropstecken och nastan inget annat heller, darfor kanske jag skriver lite skumt nu... Idag var vi och badade vid ett poolomrade, men det var sa himla kallt i vattnet sa man kunde nastan inte bada. Kanske till och med kallare an i Sverige, tror jag. Sen gick vi och tog en glass pa ett café och jag valde vaniljglass med varma hallon, gott. Imorgon ska vi nog till poolen igen, det galler att passa pa nar det ar sa fint vader. Nagon dag ska vi nog aka in till Prag och kolla lite i affarer och sant hoppas jag. Vi har ingen bil, men vi far nog aka tag eller buss.
Hoppas ni har det bra.


Schtek

Brillor, sjukt vilkigt när man steker, sjuuukt viktigt. ;) Haha, den bilden bjuder jag på idag. Nu åker jag, HEJDÅ!


Tjeckien

Idag åker jag till Tjeckien! Jag tar med kameran, och det finns även en chans att jag kanske bloggar därifrån, men utan å,ä,ö då. Bilder kommer upp när jag är hemma troligast.
Ha det bra så länge.

Meddelande till Agnes

Ojoj, jag kom på att vi ska ju segla dagen efter jag kommer hem från Tjeckien. Planet landar vid halv tolv på natten, och vi åker till Agnes båt på morgonen... Jag måste ju packa till selingen innan jag sticker till Tjeckien! Aldrig att jag tänker börja packa mitt i natten när jag kommer hem. Men Agnes, vilken tid ska vi åka till er segelbåt egentligen? Ska vi åka bil, tunnelbana buss? Alla får ju inte plats i en bil eftersom vi är fem + din familj... Klurigt.


Like this

Så. Nu har jag klippt mig och detta är resultatet. Jag är jättenöjd.




Gråtkvällen

Igår kväll hade vi en så kallad gråtkväll. Det innebär att man köper en massa godis och sockerdricka, går ner till Julias källare och kollar på Titanic och The notebook. Det var riktigt mysigt kan jag tala om, och jag hade faktiskt inte sett Titanic, så några tårar kom. Okej, ganska många. Verkligen sorglig film tycker jag, hemskt att det har hänt på riktigt... Men vi hade en lyckad kväll!
Imorgon ska jag klippa mig. Hjälp, jag blir aldrig nöjd när jag går till frisören. Den här gången hoppas jag verkligen att det blir fint, jag ska klippa mig hos frissan som mamma går till. Hon tycker att det är jättebra där, så jag får hoppas på det bästa. Så här: Minilite på längden eftersom jag sparar, lite uppklippt och snedlugg.
Jag måste nog börja packa inför Tjeckienresan imorgon också, eftersom vi sticker på tisdag.


Raindrops



Världens sötaste granne?

         

Good morning

Godmorgon!
Idag hoppas jag på en fin och solig dag tillsammans med mina fina vänner. Jag tror att vi ska sova hos någon, men jag vet inte riktigt vilja som kan och vem vi ska vara hos än. Men det fixar sig! Igår kollade vi på film igen, den här gången blev det Ciao Bella som jag hade velat se ett tag nu. Den var helt okej, fast inte den bästa jag sett... Sen var det meningen att vi skulle kolla på Djungel George 2 (Som jag egentligen inte vill se, men vad gör man..) men jag somnade lite halvt i soffan, så det var lika bra att jag gick och la mig. Tvällstrött.
Men nu är jag pigg, och snart ska jag duscha och klä på mig. 


Filippa på tågstationen i Taiwan.
 

New things



Här är då i stort sett alla mina köp från resan. Vid vår gamla gungställning här hemma. Även det som jag har på mig, utom shortsen. Man ser nog inte så bra såg jag nu..


Ett par vita tygskor. Keds.


En tidning och några skivor.


Klänningar. Hörlurar som går att byta färg på, världens bästa ansiktstvål, rosa skor, snobbennäsdukar, nagellack.


Armband.

Hm. Nu kom jag på några saker jag hade glömt att fota. Kanske någon annan dag, hörni.
Kameran fick jag också, men den fotar jag ju med!


Scones

Hola amigos!
Idag gick jag upp och bakade scones så där på morgonkvisten. Det tillhör inte direkt vanligheterna, men jag blev ju så sugen. Hallon blev det på, de som blev över från efterrätten igår. Gott, gott. Sen bjöd jag Anna och Filippa, jag tror de tyckte om det! Jag tror nog att jag ska hänga påJulia lite, lägga ut bilder på sakerna jag köpt på min resa. Eller vad tycker ni?

Hoppas ni får en bra dag.