Hur svensk är du?

Hur svensk är du?
[ ] Ditt efternamn slutar på -son
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[ ] Du känner någon utanför din släkt som har samma efternamn som du
[x] I din familj är ni 2 barn
[x] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[x] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[x] Din familj har en Volvo
[ ] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[ ] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Gotland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[ ] Din pappa är lite lätt överviktig
[x] Du idrottar flera dagar i veckan
[ ] Du har husdjur
[x] Du får månadspeng
[x] De flesta i din familj är blåögda
[x] Du äter på McDonalds
[x] Du följer Melodifestivalen ibland

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent.

Jag är 54% svensk.

Idag

Hejsan alla <3
Jag har just ätit lite middag, indiska mat blev det. Ni som inte har smakat det, gör det fort, ni har missat en väldigt god sak.
Idag var jag med Sofia efter skolan. Vi jobbade både matte och engelska Det gick väldigt bra tycker jag, nu kan jag hela United Kingdom-kartan. Vi har två prov imorgon, men det kommer säkert gå superbra...
Jag måste åka till och julhandla lite snart, jag måste fixa en speciell sak till mamma. Men åh, jag har inga pengar, jag som skulle försöka spara..
Men juste, jag kan inte åkå i helgen, jag ska på Adventskonsert i Blå hallen, Stadshuset. Jag, Filippa, farmor och mamma ska titta på bl.a. Agnes, Sanna och Olivia som ska vara med och sjunga där. ;)
Roligt, roligt.  

image111

Pepparkakor och lussebullar

Vad gjorde ni i helgen? Själv var jag hos Anna och Andreas och bakade 20 plåtar pepparkakor. Det är faktiskt sant, vi bakade i 6 timmar, tror jag. Om man räknar med lussebullarna.  Det blev väldigt gott med lite julmust till. Det börjar vekligen bli jul nu, man märker det överallt. Jag har börjat fixa lite julklappar, Julia och jag hade värsta tomteverksttan i lördags, men jag tänker inte säga vad jag gjorde ifall nån som ska få den råkar läsa här... ;) 
Vi hade musikprov idag. Det gick ganska bra (Säger jag, och så kommer det gå superdåligt) tror jag.
Inga läxor tills imorgon, skönt.
Nu ska jag gå och duscha.

Önskar mig


Today

Jag har ont i halsen och är förkyld. Jag kunde inte vara med på dansen idag, jag vill inte bli mer sjuk än vad jag redan är. Men hoppas det går över snart... 
Vi hade elevens val idag i skolan. Jag hade valt Svenska, och vi fick göra i princip vad vi ville. Jag skrev först en bokrapport om Hon går genom tavlan, ut ur bilden, som var jättesorglig (Läs den inte om ni är känsliga för sånt). Sen spelade jag Alfapet med Jossa, Agnes och Sofia. På eftermkddagen gick alla i Sirius en promenad från Thorildsplan till Gamla stan.

Det var ungefär det jag gjorde idag. Roligt, roligt.


Söndag


Hejsan! Imorgon är det skolan igen, men inte vilken vecka som helst: Elevens val. Och vet ni vad det betyder? Inga läxor på en vecka! Det ska bli så skönt!
Den här helgen har jag inte gjort något speciellt. Igår var vi med Anna och Andreas på kvällen och åt. Mamma och Carina (Anna och Andreas mamma) är just nu i Budapest på semester, men de kommer hem i kväll, nån gång. Typ vid 9 tror jag. Iallafall, idag gjorde jag inte så mycket heller. Pappa och jag försökte fixa iTunes som håller på och krånglar hela tiden. Men det gick inte bra alls. Vi fick avinstallera hela altet, så nu har vi inte iTunes längre.. När vi skulle installera om det, fanns det inte tillräckligt med minna i datorn. Knäppt.
Pappa kollar på sporten, så jag kan inte kolla på Andra Avenyn nu. Men ska kolla på datan om ett tag.

Ha det bra,
Rebecca


Himlagott

Det snöar! När jag kollade ut genom fönstret imorse var det helt vitt på marken och stora snöflingor som flög ner. Det är så fint med snö, jag längtar verkligen till julen nu.
Idag hade vi bara tre lektioner, bästa dagen. Vi fick tillbaka våra NO:prov, det gick ganska bra ;) Matteproven fick vi också tillbaka, det gick bra på det med.
Nu sitter jag hemma, och det snöar fortfarande! Jag kokade lite te till mig efter skolan. Himlagott. Det är godaste teet. Påsen som teet finns i är så gullig, älskar den.
Ikväll kommer nog Anna och Andreas på middag, det blir skojigt.





 


Till pappa


Sofia Julia Jossa Agnes <3

image110

Sista dagen på Höstlovet

Nu är jag tillbaka på banan igen, när datan är lagad! Idag gjorde jag inte så mycket, men klockan två gick vi till Carina och co och fikade. Carina fyller år på onsdag, så hela deras släkt och vi på party! Carina hade bakat massa goda saker. Äppelkaka, kolakakor, drömmar, det var jättegott!
Sen gjorde jag lita matte, fast inte så jättemycket. Jag hade varit ganska duktig och gjort lite på lovet. ;)
Men imorgon är det skolan igen. Det har gått så himla fort.. Men snart får man väl börja julpynta här hemma, det är faktiskt inte så jättelångt kvar till jul. Längtar.
F skulle på schlagerparty hos nån kompis och hade klätt ut sig till Nanne Grönwall. Hon hade i princip allt guldigt som vi kunde hitta i hela vårt hus på sig. Hon blev väldigt söt, faktiskt. Kanske lägger ut nån bild på henne om ett tag. Men bara kanske ;)
 
Kram kram.


Indiska

Äntligen är datan lagad! Det är ganska jobbigt att vara utan dator, man tänker typ: Nej, men det är inte jobbigt, det är bara några dagar... Jag har i allafall inte skrivit på ett tag, men nu är datorn frisk igen.
Jag har inte skrivit på hela lovet, och snart är det ju slut.
Jag var med Agnes idag. Vi gjorde ett spel^^. Det är faktiskt sant. För många år sen gjorde vi ett spel, och idag gjorde vi i princip samma spel, fast finare. Det var väldigt roligt! Jag lånade två böcker av henne, Tusen gånger starkare och Odjurens stad. Jag har läst ungerfär halva Tusen gånger starkare, den är ganska bra faktiskt.
Imorgon ska jag inte göra något speciellt, tror jag. Jag ska nog till V-by och köpa mössan, halsduken och vantarna som jag har sett på Indiska. Väldigt söta, alla tre. Jag har ju presentcheck på 250 kronor där.
Jag gillar Indiska. Det finns många söta kläder där, och massa kuddar och sånt som min moder gillar ;)


Mysigt.

Ha det bra,
Rebecca